Zavoláme vám!

Zavoláme vám zpět a rádi se s vámi pobavíme o možnostech Adaptee Gastro.

19. 12. 2022 • Ze světa gastra

Inspirace: Zvyšte své lednové prodeje

První měsíc v roce patří po bohatých žních k tomu nejhoršímu období, co se tržeb v restauracích týče. Zkuste to letos změnit, s našimi tipy to zvládnete.

Jak zvýšila v lednu prodeje restaurace Wahaca

Ještě předtím, než vám tu nasypeme ověřené tipy, jak v lednu zvýšit tržby, podívejme se na konkrétní příklad z praxe.

Každý rok zmizí z restaurační sítě Wahaca více než 5 000 pestrobarevných lžiček. Vedení oblíbené značky mexických restaurací v Anglii se rozhodlo tento problém vyřešit po svém. Každý, kdo lžičku vrátí, získá tacos zdarma.

K tomu, aby se kampaň rozšířila, přispěla také soutěž #SpoonCartoon. Lidé mohli během ledna navštívit restauraci Wahaca, kde dostali papír s prostorem pro nakreslení lžičkového monstra. Pokud kresbu sdíleli na sociálních sítích s hashtagem #SpoonCartoon, měli šanci vyhrát roční zásobu tacos.



Tipy pro lepší lednové prodeje

Tento příběh vám má ukázat, jak myšlení „out of box“ může způsobit to, že o vás budou mluvit všichni. Pokud se na tak velké akce necítíte, zkuste tyto triky:

  1. Nabídněte rozvoz jídla

Venku je zima, počasí nic moc. Lidé ale jíst musí. Pokud jim nabídnete online objednávku jídla domů, máte hned o jeden prodejní kanál více. Tím pádem i vyšší šanci pro zvýšení prodejů.

  1. Prodávejte merch

Ať už to má být vaše balená káva, domácí rilletes, nebo vývar. Zkrátka nic složitého. Případně můžete přidat trička, hrníčky, co vás jen napadne. Zkuste merch a neprohloupíte.

  1. Je čas na upselling

Kdy jindy začít s upsellingem, když ne v čase úbytku tržeb? Upselling navíc můžete uplatnit jak na místě, tak i online.

A pokud byste se cítili na něco více, můžete zkusit i soutěž. Chce to však trochu fantazie, tvoření a dobrou komunikaci na sítích. Ale to dáte! Vždyť leden je symbolem začátku a vy můžete začít budovat lepší zítřky.

Připojte se ke stovkám spokojeným klientům

Získejte nejlepší tipy, novinky a lorem i psům do vašich schránek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.