Zavoláme vám!

Zavoláme vám zpět a rádi se s vámi pobavíme o možnostech Adaptee Gastro.

27. 04. 2023 • Ze světa gastra

3 důvody, proč mít veganská jídla na menu

Sepsali jsme pro vás tři pádné důvody, proč mít na menu veganské varianty jídla. Rostlinné alternativy získávají na popularitě a vám pomůžou přilákat nové zákazníky.

1. Obliba veganského jídla stále roste

Poptávka po veganských potravinách v posledním desetiletí stále výrazně roste. Trh s veganskými potravinami má hodnotu více než 16 miliard dolarů (342 miliard Kč) a očekává se, že do roku 2025 dosáhne 22 miliard dolarů (471 miliard Kč).

Něco z toho koláče si rozhodně ukousnou i restaurace. Rovnice je jednoduchá, čím vyšší poptávka, tím více restaurací i s veganským jídlem. Nenechte si ujít tento vlak.

2. Veganské menu přináší vyšší tržby

Ano je to tak. Na jedné straně má rostlinná strava kolísající vstupní náklady (v závislosti na sezoně) a veganů je stále méně než všežravců, na straně druhé, veganská jídla vydělávají.

Mohli by vás o tom přesvědčit například filipínská restaurace Nick's Kitchen v kalifornském Daly City, která se stala zcela veganskou a po sedmi měsících, zaznamenala 1000% nárůst hrubých tržeb oproti 433% nárůstu nákladů na potraviny.

3. Veganské menu zvyšuje počet skupinových rezervací

Jakmile dáte na nabídku i veganská jídla, zvýšíte možnosti pro skupiny přátel. Stále častěji se v nich vyskytuje alespoň jeden vegan, který má u výběru rozhodující slovo.

I to jedno jediné veganské jídlo může přilákat jednoho vegana s partou všežravých kamarádů. Takže vlastně získáte vícero konzumentů.

Jak zavést veganská jídla do menu

Nejdůležitější je si uvědomit, že veganství je životní styl. Vaši zákazníci tak ve vás budou vidět přidanou hodnotu. Při zavádění veganských jídel však myslete i na tyto body:

  • ·        Buďte realističtí ohledně vyšších nákladů na potraviny, protože ekologické a rostlinné suroviny nejsou levné. Počítejte také s častým kolísáním cen. K pokrytí těchto nákladů zachovejte vyšší ziskové marže.
  • ·        Mějte v týmu zaměstnance, který má zkušenosti s přípravou veganských jídel.
  • ·        Nezapomeňte novou položku na menu promovat. Zkuste to s našimi tipy na lepší uspelling.

 

Připojte se ke stovkám spokojeným klientům

Získejte nejlepší tipy, novinky a lorem i psům do vašich schránek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.