Zavoláme vám!

Zavoláme vám zpět a rádi se s vámi pobavíme o možnostech Adaptee Gastro.

06. 06. 2022 • Ze světa gastra

6 tipů, jak na správu Tik Toku

Pokud si myslíte, že Tik Tok je pro děti a vašemu podniku nemůže nic přinést, tak toho o fenoménu Tik Tok mnoho nevíte. Je to totiž nejvíce rostoucí sociální síti na světě a nejednu restauraci zachránila před krachem.


Například americká restaurace Izola’s Country Cafe ve státě Georgia fungovala od roku 2011. S pandemií ale přišla bída. Chystali se na nejhorší. Naštěstí majitelův náctiletý syn přišel s nápadem. Tik Tok! A měl pravdu, byla to doslova spásonosná myšlenka. Videa ze zákulisí se stala virálními a lidé se do podniku hrnuli. Nyní má restaurace 130 000 sledujících a miliony liků. Nadále na síti uveřejňují videa pokrmů z jejich menu a ty slaví úspěch. Lidé totiž jedí očima.


Na videa úspěšné restaurace na Tik Toku,  se můžete podívat i bez toho, abyste na síti měli profil.


A příkladů, kdy se restaurace staly na Tik Toku virálními, je více. Stačí se podívat na tuto reportáž:



Říkáte si, Amerika. To u nás…Stop. Stop. Stop. Opravdu chceme čekat, až bude někdo první, druhý, třetí u nás a až pak najedete na vlnu Tik Toku? Buďte pionýry. S našimi 6 tipy, to dáte.



1. Založte si účet a postujte

Vytvoření účtu na Tik Toku není nic těžkého. Důležité je vytrvat v postovaní. Ani v Izola’s Country Cafe to nešlo hned. Zpočátku vás možná bude demotivovat malý počet sleďů, chce to jenom čas.


Zlomem může být návštěva celebrity, influencera, anebo i zábavné video vašeho číšníka. Nechte mladé v týmu tvořit, na sociální sítě mají čich.


2. Představte menu

Izola’s Country Cafe vlastně „jenom“ publikuje videa ze zákulisí své restaurace, kde mluví o položkách na jídelním lístku a vtipně popisuje jejich přípravu.

Virálem se stalo i video, jak se dělají hranolky. Tik Tok je síť neomezených možností, . Základem je být na ní svůj. Třeba světové publikum zaujměte podávanými zabijačkovými specialitami, taková Prdelačka - černá polévka se jen tak nevidí.


3. Představte své lidi

Dejte světu vědět o svých zaměstnancích. Máte tam maminku s dětmi? Studenta vysoké školy, který si u vás vydělává? Ukažte je. To všechno mohou být krásná videa, která mají potenciál zasáhnout co nejvíce lidí.


4. Vsaďte na svou jedinečnost

Máte recept po babičce, nebo se na vaše buchty stojí fronty? Ukažte to na Tik Toku. Odmění se vám za to návštěvou.


5. Naučte se něco užitečného 

Ukažte svým fanouškům, jak se správně plete vánočka. Jak co nejlépe připravit křupavé hranolky, anebo jak na výborné smoothie. Nebojte se světu nabídnout své lifehacky pro ten nejlepší řízek.


6. Zaznamenávejte hezké momenty 

Dejte Tik Toku vědět, že u vás to žije a o krásné momenty není nouze. Videa z oslav, narozenin – hostů i týmu – to chtějí lidé vidět.

A pokud stále váháte. Na Tik Toku oslovíte to nejmladší obecenstvo – mileniály a generaci Z. Naučte je v mládí chodit k vám. Protože, co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš.      

 

Připojte se ke stovkám spokojeným klientům

Získejte nejlepší tipy, novinky a lorem i psům do vašich schránek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.