Zavoláme vám!

Zavoláme vám zpět a rádi se s vámi pobavíme o možnostech Adaptee Gastro.

07. 06. 2021 • Z naší IT kuchyně

Rozvoz jídla: Obyčejný e-shop vám nepomůže. Potřebujete speciality na gastro

V roce 2020 hodně restaurací přežilo díky rozvozu a výdejním okénkům. Mnohé z nich ale nejprve pro objednávky zvolily e-shopová řešení, ta ale zdaleka neumějí všechny procesy online objednávkových systému specializovaných na segment pohostinství. Třeba různé otevírací doby, seznamy alergenů anebo různé ceny rozvozu a mnoho dalšího…


Celá řada našich zákazníků k nám do Adaptee Gastro přichází s tím, že do této chvíle řešili objednávky ve své restauraci nějakým e-shopovým softwarem, a že jim to vlastně připadalo v pohodě do doby, než jsme jim ukázali, jaké všechny procesy je potřeba mít zvládnuté. Pak si uvědomili, že objednávání jídla a vše s tím související je opravdu o něčem jiném.

Co všechno tedy online objednávkové systémy dokážou? Zde jsou vychytávky, které e-shopová rozhrání nezvládají, ale vy je rozhodně potřebujete. Ulehčí vám život, přinesou peníze navíc a vaši zákazníci budou spokojeni.


Speciální požadavky – to jsou peníze navíc pro vás!

Chce po vás zákazník extra ingredience? Margherita s přidanou šunkou? Okraje potřít česnekem nebo bylinkami? Toto určitě v jakémkoli e-shopu nezvládnete. Zákazník je ale zvyklý si pár věcí upravit, a ještě u vás nechat pár korun navíc za extra přídavky.


Různé ceny rozvozu na různá místa

Rozvážíte ve více oblastech ve městě, a do každé za jiných podmínek – někam zdarma, někam za poplatek? Jak by obsluha rychle určila, do jaké oblasti objednávka v určité sumě spadá? Adaptee Gastro toto vše umí pohlídat automaticky – nejprve nadefinujete (vlastně nakreslíte) oblast, stanovíte minimální částky rozvozu a jeho cenu. Zákazník potom při objednávce napíše ulici, kde bydlí (systém mu ji velmi rychle napoví) a ihned je automaticky spočítána cena rozvozu anebo je zákazník informován o tom, že na jeho adresu nevozíte.


Volba času doručení

Jak zákazníkovi nabídnout možnost výběru okamžitého doručení nebo na konkrétní čas, a ještě to moci rychle od pizza pece ovlivňovat? Zákazník potřebuje informaci, kdy mu můžete jídlo připravit a doručit. V Adaptee Gastro s tímto vším počítáme, systém si nastavíte buď do režimu "co nejdříve" a uvedete kolik minut tato hodnota znamená, anebo si zákazník objedná na konkrétní čas. Jak ale zákazník zjistí, že jídlo opravdu bude? „K slouží objednávkový terminál. Po potvrzení rychlostí blesku terminál pošle zákazníkovi SMS, e-mail anebo informace přímo na web, zda a kdy jídlo bude.“


Přehledný bon pro výrobu a pro rozvoz

Začíná to tím, že zákazník potřebuje mít informaci o tom, zda jídlo bude a kdy. Ale jak vytisknete bon pro výrobu? Laserová tiskárna na formát A4 jednak není skladná, ani rychlá a pár takových objednávek zabere na pizza stole víc místa, než myslíte. V Adaptee Gastro jsme nad touto důležitou součástí přemýšleli intenzivně a výsledkem je přehledný bon jednak pro výrobu, kde jsou zvýrazněny všechny pro ni potřebné informace a další bon máme pro rozvoz, kde zase zvýrazňujeme informace pro řidiče. Vše je přehledné vytisknuté z malé POS tiskárny na termokotouček. Takže rychlé a skladné.


Co dalšího ještě neumí obyčejný e-shop?

Třeba různé provozní doby – klidně můžete mít jinou provozní dobu podniku, jinou dobu pro osobní odběr a jinou dobu pro rozvoz. 

Určitě nemá seznam alergenů, nemá různé možnosti označování jídel, jako jsou bezlepkové, pikantní atd. Aby se celý ekosystém objednání jídla z vaší restaurace uzavřel, máte k dispozici aplikaci Adaptee Gastro Driver, která slouží jako elektronická knížka rozvozů pro řidiče, ale taky ukazuje zákazníkovi polohu jeho objednávky a notifikuje pomocí SMS, že se jeho jídlo blíží. Další výhodou je i tracking vozidla, který můžete používat jako knihu jízd.


Výhod a rozdílů je ještě mnohem, mnohem více. Vybírejte si poskytovatele online objednávkových systému, kteří slyší na požadavky zákazníků a neustále pracují na nových funkcích a vylepšeních.  Například my z Adaptee Gastro měsíčně připravíme průměrně 5 nových drobnějších či více složitějších funkcí.


Připojte se ke stovkám spokojeným klientům

Získejte nejlepší tipy, novinky a lorem i psům do vašich schránek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.