Zavoláme vám!

Zavoláme vám zpět a rádi se s vámi pobavíme o možnostech Adaptee Gastro.

02. 02. 2021 • Ze světa gastra

Kdo nerozváží, jako by nebyl

Objednávky jídla byly in ještě před pandemií. S ní se ale staly nevyhnutelností. Jak pro vás, tak pro vaše zákazníky. I proto mnozí z vás letos řešili, jak na rozvoz jídla. Již v první vlně se ozývaly hlasy, které označovaly 30% marže rozvážkových firem za nadměrně vysoké. Jejich majitelé se ale brání, že tento byznys má jedny z nejmenších marží.

Volba je na vás

Dobrou zprávou je, že vy si můžete vybrat. V Praze například není žádnou výjimkou, že si majitelé podniků obstarávají objednávky jak sami ve svém objednávkovém systému, tak i na platformách rozvážkových firem.
Mít rozvozy ve svých rukou má několik výhod – žádné marže na objednávkách, sbíráte hodnocení od vašich klientů, máte povědomí o tom, kdo vlastně vaši zákazníci jsou – zkrátka to máte ve svých rukou.

Měsíční paušál a je to

Co to vlastně znamená rozchodit vlastní objednávkový systém? Ano, můžete si na stránky vypsat svoje číslo, spustit reklamu na sítích a čekat na volání­­... Ale my jsme ve 21. století.
Pokud si chcete něco koupit v zavřeném obchodě, tak jim pravděpodobně nevoláte, ale objednáte si to přes jejich e-shop. Váš objednávkový systém je takový chytrý e-shop.
Zkrátka si potřebujete najít dodavatele pro online objednávkový systém. Vybírejte si takového, který se specializuje na gastronomii, protože není nic horšího než mít e-shop, který jaksi nemá gastronomické vychytávky (suroviny navíc, posunutý čas doručení, různé ceny rozvozu atd.)
A poplatky? Provoz online objednávkového systému se hradí paušálně za měsíc, vůbec neřeší počet objednávek. Například taková základní licence Adaptee Gastro vás vyjde měsíčně na 1800 korun českých.

Výhody vlastního rozvozu a objednávek

  • Přímé propojení se zákazníky. Místo toho, abyste své zákazníky předhazovali třetím stranám je máte u sebe. Víte, co si objednávají, dávají vám zpětnou vazbu – i díky tomu víte, na čem jste.
  • Peníze nevyhazujete z okna. S vlastním systémem vás nemusí bolet každá objednávka, naopak!

 

A co rozvoz?

Máte hned několik možností. První je mít svou dodávku či auto a jezdit. Například to může dělat váš číšník, stejně nemá koho obsluhovat. Pokud se vám to opravdu rozjede, můžete si pořídit firemní vesty, rukavice, auto vymalovat dle barev podniku. Zkrátka, aby vás bylo vidět.
V době pandemie přišlo o práci taky mnoho taxikářů. Zkuste to s nimi. Oni jsou zkušení řidiči a mají čas, navíc budou rádi za každou jízdu. Protože si v roce 2020 moc nezajezdili…

Anebo můžete spolupracovat s firmami, které zprostředkovávají pouze rozvoz, ne objednávky. Ty mají docela vychytanou logistiku a způsob přepravy, protože vezou několik objednávek z různých podniků na různá místa. Takže se opravdu snaží, aby jídlo nepřivezli jako z lednice a v co nejkratší době.

Pokud se ptáte, jestli rozvoz a objednávky fakt řešit, přece jenom pandemie snad pomalu končí…Tak jste velký optimista. Jasně, že to řešit musíte! Tedy pokud chcete v gastrodžungli přežít. Online objednávky tady budou, dokud tady bude internet. Takže?

Připojte se ke stovkám spokojeným klientům

Získejte nejlepší tipy, novinky a lorem i psům do vašich schránek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.