Čím rozvážet
Možnosti je celá řada - nejčastěji každého asi napadne skútr, který je levný, ve městě se všude vejde.. jenže na skútr by bylo dobré, kdybychom byli o takových 600 km jižněji. Tady to úplně celý rok nejde. Takže asi stejně skončíte u auta. Auto je sice nejdražší, největší.. ale to, že je největší, je právě i jeho výhoda například v tom, že na něj umístíte reklamu. A ta, pokud je povedená, tak bude vidět.
Váš rozvoz jídla bude tedy asi jezdit autem - a i zde je spousta možností. Sice můžete pořídit za pár desítek tisíc starou fiestu, ale ta vás příliš reprezentovat nebude, navíc se vám určitě vymstí nákladným servisem a celkově provozem, protože bude dost žíznivá. Do města je ideální zkusit buď auto na CNG nebo elektromobil. CNG je stlačený zemní plyn, pořizovací cena auta není o moc vyšší než toho samého modelu na banzin, ovšem provozní náklady spadnou o 50 %! Ještě zajímavější je to s elektromobilem - ten je teď i trendy, navíc můžete parkovat, kde se vám zachce... jenže pořizovací cena je celkem závratná, i takový VW eUP! stojí minimálně 600.000,- Kč!
CNG se jeví jako zlatá střední cesta.. a navíc si můžete přihřát polívčičku ve svém marketingu, protože jste přece ekologičtí, narozdíl od konkurence s 20 let starou fiestou.
S elektromobilem budete sice jezdit za cca 0,15 Kč/km, ale pořizovací cena je vysoká. Navíc - máte u své provozovny venku zásuvku?
Kdo bude rozvážet
Rozvoz je práce na fulltime; možná zpočátku to bude vypadat tak, že si stačí s rozvozem odskočit od plotny nebo pece, ale rozvoz reálně zabere spoustu času, který nemá ani kuchař, ani servírka.
A jsme u toho... asi to bude stát dost peněz
Bude. Zpočátku počítejte s tím, že měsíční náklady nebudou nízké, na druhou stranu pokud to chytíte za správný konec (online objednávky, trefa s marketingem), dá se očekávat, že za několik měsíců se dostanete provozně do kladných čísel. A pokud si nejste jisti anebo nechcete mít starosti, zkuste nějakou službu, která se specializuje právě na outsourcing rozvozu (v Plzni doporučujeme www.jidlodomuplzen.cz a v Praze www.prorozvoz.cz)
Zabalit? Samozřejmě a trošku s nápadem
Určitě se na vaše skvělé jídlo zákazník tak těší, že ho ihned vybalí - ale i zde platí, že obal prodává. Proč mít krabici s fádním potiskem, který má skoro každá pizzerie. Buďte originální a kromě svého brandu zkuste na krabici i nějakou jinou nápaditost, kterou si zákazník zapamatuje.
Jestli jsme vás inspirovali, ale na realizaci nemáte příliš času, kontaktujte nás. S rozvozem v gastronomii máme spoustu zkušeností, rádi vám poradíme.