Zavoláme vám!

Zavoláme vám zpět a rádi se s vámi pobavíme o možnostech Adaptee Gastro.

29. 05. 2023 • Ze světa gastra

3 tipy pro restaurace, jak fotit jídlo

Všichni tak nějak tušíme, že není důležité pouze to, jak jídlo chutná, ale také jak vypadá a potvrzují to i vědecké studie. Naučte se, jak naaranžovat jídlo, které bude nejenom lahodit očím, ale také fotografiím.


Věděli jste, že?
Estetika na talíři má své místo a vědí to i špičkoví šéfkuchaři, kteří na plating nedají dopustit.
Dobře naaranžované jídlo totiž zákazníci vnímají jako chutnější a zdravější.

1. Jak fotit jídlo: Uspořádání je důležité


Držte se pravidla: to nejdůležitější, ať je uprostřed snímku. Nezapomínejte také na doplňky jako příbory, ruce, dekorace – fotce dodají ráz autenticity.


Vyhněte se však stále stejnému uspořádání. Měňte povrchy, nádobí i pozadí.



2. Jak fotit jídlo: Nezapomínejte na nasvícení


Nejlepší je fotit za denního přirozeného světla. Když už musíte sáhnout po umělém osvětlení, volte teplejší odstíny.




Vyhýbejte se osvětlení zepředu, způsobuje totiž, že jídla na fotce vypadají jaksi mdle. Světla nastavte ze stran, zvýrazníte tak stíny a světlá místa. Právě takové osvětlení se skvěle hodí pro hamburgery.

3. Jak fotit jídlo: Zkoušejte různé úhly


Zapomeňte na focení na jednom místě a v jednom úhlu. Roztočte to s foťákem se záběry z boku (chleby) či z nadhledu (saláty).

TIP

Jak vyfotit sendvič
Rozřízněte ho na polovinu, čímž vyniknou všechny ingredience a vyfoťte ho z boku.

A rada na závěr? Nebojte se být kreativní. Inspirovat se můžete například tímto profesionálním fotografem, který se specializuje na focení vína.


Připojte se ke stovkám spokojeným klientům

Získejte nejlepší tipy, novinky a lorem i psům do vašich schránek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.