Zavoláme vám!

Zavoláme vám zpět a rádi se s vámi pobavíme o možnostech Adaptee Gastro.

06. 02. 2018 • Z naší IT kuchyně

Pizza na rozvoz… do jaké krabice?

Krabice na pizzu není jen transportní obal, jako když si koupíte v e-shopu knížku. Krabice musí splňovat kromě estetických vlastností hlavně všechny normy zákonné pro uchovávání potravin. Věděli jste třeba, že samotná proložka pod pizzu do krabice nemusí stačit, protože i tak se pizza dotýká obalu, takže je opravdu nutné, aby měla krabice potravinářské atesty?

V rámci našeho servisu pro restaurace a pizzerie máme v nabídce krabice z materiálů a konstrukcí tak, aby byly vhodné pro přímý styk s potravinou, takže nejsou třeba žádné další proložky. Navíc jsou uvnitř opatřeny kvalitním pevným papírem z celulózy, který je přírodně hnědý, tudíž není nijak dobarvený zbytečnou chemií. Tento papír má navíc velmi dobré izolační vlastnosti a minimální nasákavost.


Špatný papír ihned nasákne a krabice se kroutí, vlhnou a často úplně protečou olejem až se na ně pizza lepí. Naše krabice toto téměř vylučují, mastnota se samozřejmě částečně vsákne, ale neprosákne skrz.


Většina krabic v ČR je vyráběna z recyklátů - náš materiál máme na míru pro tyto účely. Potravinové obaly z recyklátů jsou dokonce celoevropsky zakázané - recyklát nesmí přijít do přímého styku s potravinou a nepomůže ani proložka dole, protože jak říká vyhláška EP (ES) č. 1935 / 2004, potravina v obalu musí být chráněna ze všech stran, takže v případě krabice z recyklátu by to znamenalo obalit pizzu komplet celou alobalem.


Máte určitě vše vpořádku?

Umístil váš výrobce pizza krabic tyto symboly na krabici? Pokud ne, tak je to špatně a do krabice by pizza vůbec neměla přijít.


Kontaktujte nás, rádi vám pomůžeme i s pizza krabicemi.

Připojte se ke stovkám spokojeným klientům

Získejte nejlepší tipy, novinky a lorem i psům do vašich schránek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.